Privatumo politika

„Motieka ir Audzevičius“ svetainės privatumo politika

Advokatų profesinė bendrija „Motieka ir Audzevičius“ („Motieka ir Audzevičius“ arba „mes“) kontroliuoja šią interneto svetainę ir yra asmens duomenų, renkamų naudojantis šia svetaine, valdytoja.

Todėl šioje privatumo politikoje mes, „Motieka ir Audzevičius“, informuojame lankytojus apie tai, kaip renkame bei naudojame asmens duomenis naujienlaiškių siuntimo, reagavimo į gaunamas užklausas bei svetainės valdymo tikslais.

Kaip mes naudojame asmens duomenis?

Naudodamiesi paslaugomis mūsų svetainėje ir pateikdami informaciją apie save, jūs sutinkate, kad jūsų asmens duomenys bus tvarkomi šioje politikoje ir (ar) atskiruose „Motieka ir Audzevičius“ privatumo pranešimuose nurodytais tikslais. Duotą sutikimą dėl asmens duomenų tvarkymo bet kada galite atšaukti susisiekę su mumis el. pašto adresu info@motieka.digiart.lt.

Kokiais tikslais „Motieka ir Audzevičius“ renka, saugo ar kitaip tvarko asmens duomenis?

Siekdami turėti galimybę siųsti jums savo naujienlaiškius, gavę jūsų sutikimą, galime rinkti bei tvarkyti šią informaciją: jūsų vardą, el. pašto adresą. Šios informacijos nenaudosime ir nebesaugosime, jeigu nuspręsite atsisakyti mūsų naujienlaiškio prenumeratos.

Reagavimo į jūsų pateikiamas užklausas tikslu galime rinkti bei tvarkyti tokią informaciją: jūsų vardą, pavardę, užklausos tipą ir turinį. Nurodytą informaciją saugosime 1 (vieną) mėnesį po užklausos gavimo, nebent būtų pagrindas užklausos duomenis saugoti ilgiau.

Bet kuriuo atveju užtikrinsime, kad jūsų asmens duomenys būtų naudojami tik konkrečiam tikslui ir saugosime jūsų privatumą.

Ar „Motieka ir Audzevičius“ perduoda asmens duomenis kitiems subjektams?

Mums gali reikėti perduoti ar suteikti prieigą prie jūsų asmens duomenų paslaugų teikėjams, sudariusiems atitinkamas sutartis su „Motieka ir Audzevičius“. Visi mūsų paslaugų teikėjai yra įsipareigoję užtikrinti asmens duomenų saugumą ir konfidencialumą, tvarkyti asmens duomenis tik konkrečios paslaugos teikimo tikslu. Duomenims tapus nebereikalingiems siekiant konkretaus tikslo, tokie paslaugų teikėjai turi saugiai sunaikinti duomenis vadovaudamiesi „Motieka ir Audzevičius“ nurodymais.

Kaip „Motieka ir Audzevičius“ tvarko gautus asmens duomenis?

Mes renkame, saugome, naudojame ir (ar) kitaip tvarkome jūsų asmens duomenis nuosekliai vadovaudamiesi ES Bendruoju duomenų apsaugos reglamentu („BDAR“). Visais atvejais siekiame, kad mūsų tvarkomi asmens duomenys būtų tikslūs, teisingi ir atnaujinti; taip pat nesaugome jų ilgiau, nei yra reikalinga.

Ar galiu sužinoti, kokius asmens duomenis apie mane saugo ar kitaip tvarko „Motieka ir Audzevičius“?

Jūsų prašymu galime patvirtinti, ar ir kokius duomenis apie jus tvarkome. Taip pat turite teisę gauti konkrečią informaciją apie jūsų asmens duomenų tvarkymą ir esant atitinkamoms sąlygoms prašyti: savo asmens duomenų ištaisymo ar ištrynimo; apriboti savo asmens duomenų tvarkymą; prieštarauti asmens duomenų tvarkymui; pasinaudoti teise į duomenų perkeliamumą. Jeigu manote, kad jūsų asmens duomenis „Motieka ir Audzevičius“ tvarko netinkamai, galite pateikti skundą priežiūros institucijai – Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai. Vis dėlto tokiu atveju siūlome pirmiausia su atitinkamu prašymu ar prieštaravimu kreiptis į mus.

Slapukų politika

Slapukais vadinami nedideli tekstiniai failai, kurie yra laikinai įrašomi jūsų įrenginio standžiajame diske. Slapukai leidžia interneto svetainei atpažinti jos lankytoją per kitus apsilankymus joje, išsaugoti asmens naršymo istoriją, parinktis, pritaikyti turinį, pagreitina paiešką svetainėje, padeda efektyviau bei saugiau naudotis svetaine, tinkamai pateikti jos turinį bei pritaikyti jį prie lankytojų naršymo įpročių. Kitaip tariant, slapukai leidžia interneto svetainėms suteikti naudotojų poreikiams geriau pritaikytas paslaugas. Todėl slapukus naudoja dauguma interneto svetainių.

Dažniausiai slapukai jūsų, kaip svetainės lankytojo, tiesiogiai neidentifikuoja, tačiau pasitelkiant slapukus jūsų patirtis internete gali būti labiau suasmeninta.

Mūsų naudojami slapukai

„Motieka ir Audzevičius“ svetainėje naudojami šių tipų slapukai:

  • Būtini slapukai – šie slapukai yra būtini, kad galėtų veikti pagrindinės interneto svetainės funkcijos, todėl jie negali būti išjungti. Pirmiausia, šie slapukai leidžia interneto svetainei įsiminti jūsų parinktis (pavyzdžiui, pasirinktą kalbą ar privatumo nustatymus). Be to, šių slapukų renkama informacija nėra siejama su konkrečiu asmeniu. Pakeitę savo naršyklės nustatymus, galite užblokuoti šiuos slapukus, tačiau tokiu atveju dalis svetainės funkcijų galimai neveiks.
  • Analitiniai slapukai – šie slapukai leidžia mums nustatyti apsilankymų svetainėje skaičių ir analizuoti lankytojų srautus, kad galėtume įsivertinti bei pagerinti savo svetainės veikimą. Pavyzdžiui, šie slapukai leidžia nustatyti populiariausius puslapius bei skiltis svetainėje ir lankytojų naršymo kelius. Visa šiais slapukais surinkta informacija yra apibendrinta ir nesiejama su konkrečiais asmenimis.
  • Rinkodaros (tiksliniai) slapukai – šiuos slapukus naršymo mūsų svetainėje metu gali nustatyti ir vėliau naudoti reklamos partneriai. Rinkodaros paslaugų teikėjai gali juos naudoti siekdami identifikuoti jūsų interesus ir atsižvelgdami į juos parinkti kitose svetainėse rodomą reklaminį turinį. Šių slapukų veikimas remiasi unikaliu jūsų naršyklės ir įrenginio identifikavimu. Jums nesutikus su šiais slapukais, naršydami internete matysite mažiau jūsų interesus atitinkančias reklamas.

Kaip aš galiu valdyti slapukus?

Dauguma naršyklių leidžia blokuoti ir (ar) ištrinti slapukus. Konkretūs būdai, kuriais galima tai padaryti, priklauso nuo naudojamos naršyklės bei jos versijos. Tačiau jūs bet kada galite rasti aktualią informaciją konkrečios naršyklės interneto svetainėje, pavyzdžiui Chrome; Firefox; Internet Explorer; Safari. Papildomai atkreipiame dėmesį, kad užblokavus visus slapukus dalis funkcijų mūsų svetainėje gali neveikti.

Su kuo galėčiau susisiekti?

Jeigu turėtumėte klausimų dėl „Motieka ir Audzevičius“ privatumo politikos ir (ar) slapukų politikos, arba norėtumėte pasinaudoti savo, kaip duomenų subjekto teisėmis, prašome susisiekti su mumis el. pašto adresu info@motieka.digiart.lt.